среда, 22. април 2015.

ФЕЈСБУК (Facebook) УВОДИ ТРИ ПРОМЕНЕ

Фејсбук (Facebook) уводи три велике промене у функционисању насловне странице (News Feeda), а промена алгоритма у овом пољу ће узроковати значајан пад посета и промета на страницама.

Више од годину дана, велики број оглашивача и администратора Фејсбук страница имали су огромну корист од великог промета на њиховим страницама који је функционисао путем друштвених мрежа.

Ипак, из управе Фејсбука је саопштено да је процес увођења три велике промене већ почео, а резултат ће се манифестовати у значајном паду посета страница.

"Желимо вас обавестити о промени која ће утицати на оглашиваче и медије", казао је Макс Еуленстеин, продукт менаџер Фејсбука.

Ово су три промене које се уводе:

1. корисници Фејсбука ће моћи видети више од једног поста са истог извора на насловној. Пређашњи алгоритам то није дозвољавао;

2. Фејсбук ће приоритизирати садржај насловнице. "Друга измена ће осигурати да садржај који објављују ваши пријатељи буде позициониран више на насловници", саопштено је;

3. постови које су ваши пријатељи коментарисали или "лајковали" ће бити сакривени. Ово ће посебно погодити достигнућа (reach) страница. "Приче које објавите ће се појавити на насловној позициониране јако ниско или никако", стоји у саопштењу са Фејсбука.


Извор: blic