уторак, 19. мај 2015.

Бодови за упис у средње школе 2015/2016. у Србији

Драги осмаци, овде можете пронаћи бодове за упис у средње школе за 2015/2016. годину. Бодови за упис у средње школе представаљају број остварених бодова последњег уписаног кандидата на одређеном смеру у школској 2014/2015. години. Бодови који су приказани у табели приказују најмањи број бодова за упис.



Бодови за упис у средње школе

То не значи да тај број важи и за упис у школску 2015/2016. годину, тачније, уколико остварите већи број од онога у табели нисте засигурно и уписали одређени смер. Након предавања листе жеља, формира се листа на којој се на првом месту налази пријављени ученик са највише бодова и иза њега други по броју бодова и тако све до броја слободних места која постоје за одређени смер. Број бодова последњег на листи (изнад црте) је минималан број бодова који је био потребан да се упише одређени смер.Уколико је конкуренција већа, односно уколико се пријаве кандидати са већим бројем бодова него прошле године, минималан број бодова за упис на тај смер ће бити већи. Уколико је конкуренција мања, минималан број бодова за упис ће бити мањи.
Бодови за упис у средње школе који се налазе у табели нису сигурна граница коју треба да пребаците, али могу да представљају одређени оријентир, јер по искуству од ранијих година ретко се догађа да је разлика у бодовима драстична.

Кликните на  линк и можете видети све државне средње школе и бодове за све смерове на територији Србије. 


Извор: Едукација