понедељак, 19. март 2018.

ИТ караван 03 у Нишу

Дигитална безбедност се односи на заштиту од ризика који постоје приликом употребе информационо-комуникационих технологија. То укључује безбедност података, уређаја, информационих система, мрежа, организација, али и појединаца, посебно млађе популације као посебно рањиве.

Употреба информационо-комуникационих технологија од стране државе, привреде и грађана је у порасту и све више послова и активности се заснива на њиховом коришћењу. Са друге стране, високотехнолошки криминал је у порасту, а милион људи, укључујући децу, свакодневно буде жртва напада.

ИТ караван 03 спроводи се за 26 школа, у пет градова у Србији: Београду, Новом Саду, Суботици, Нишу и Новом Пазару. 

Платформа "Паметно и безбедно" реализује Министарство трговине, туризма и телекомуникација уз подршку: Министарство просвете, науке и технолошког развоја, компаније "Мајкрософт", Националналне асоцијације родитеља и наставника, Фондације "Петља" и Града Ниша. На почетку присутнима се обратила Татјана Матић, државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација, а затим и секретар Секретаријата за образовање Града Ниша Марина Костић.


 
Татјана Матић                                     Марина Костић

Платформа "Паметно безбедно" изведена је 19.3.2018. године у Народном позоришту за ученике, њихове родитеље и наставнике, из пет нишких основних школа: "Цар Константин", "Свети Сава", "Бранко Миљковић", "Радоје Домановић" и "Ћеле кула", а школама су овом приликом уручене магнетне табле за коришћење у настави.

У оквиру програма који је поред нишке публике директно пратило и преко 400 основних школа путем линка www.yоутубе.цом/wатцх?в=ОРИWQАиуWyY, изведена је едукативна интерактивна презентација за децу, коју су извели глумци: Бранкица Себастијановић, Вучић Перовић и Предраг Васић.

  


Након презентације одржане су две дигиталне радионице, за децу и за родитеље

Хвала родитељима, представницима ОШ "Бранко Миљковић"Дробњак Светлани, Илић Оливери, Јовановић Верици и Ћирић Данијели који су присуствовала едукативној радионици и учествовали у радионици за родитеље. 

Хвала и колегиницама: Милици Живковић, Даниели Кандић, Бранислави Периновић,Александри Васић и свим ученицима IV разреда.